Ingredience: 4 porce / 20 min.
2 hlávky ledového salátu
12 plátků slaniny
parmazán
toastový chléb
1 PL olivového oleje
Dresink:
3 vejce
1 PL dijonské hořčice
1 PL citrónové šťávy
1 PL krystalového cukru
50 g nastrouhaného parmazánu
1 stroužek česneku
5 sardelových oček
sůl
pepř
2 PL olivového oleje
1 ČL worčestrové omáčky
Postup:

Salát očistíme a natrháme na přiměřené kusy, které vložíme do větší mísy. Plátky slaniny osmahneme do křupava (na chips). Toastový chléb nakrájíme na kostičky a jemně na sucho opečeme.
Dresink: Vejce uvaříme naměkko a následně oloupeme. Spolu s dalšími ingrediencemi je vložíme do druhé mísy a rozmixujeme. Dresink dochutíme a zamícháme do připraveného salátu. Navrch salátu poklademe slaninové chipsy a opečené kostičky chleba spolu s lupínky parmazánu. Jemně polijeme olivovým olejem.
Rada:
Podle chuti můžeme do salátu přidat grilovaná kuřecí prsa nebo krevety.