Domácí paštika z pečeného masa v tyrolské šunce

Doporučujeme

Fucoxanthin: Tajemný pigment mořských hlubin

Fucoxanthin je fascinující přírodní pigment, který se nachází především...

Odhalte pozitivní vlastnosti hydromasáže na naše tělo a zdraví

Hydromasáž ve vířivce je nejen nesmírně příjemná, ale je...

Porovnání zdravotních dopadů: Vaporizéry versus kouření

V současnosti se mnoho lidí snaží přestat kouřit a...

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří...

Ingredience: 4 porce / 60 min.

800 g vepřového plece
50 g vepřového sádla
1 ks větší cibule
100 ml smetany 33%
0,4 dl koňaku
sůl
pepř
2 stroužky česneku
100 g oloupaných nesolených pistácií
tymián
rozmarýn
celý zelený pepř v nálevu
12 plátků tyrolské šunky

Postup:

Slices of toasted baguette with turkey pate with thyme and a jar of pate are served on a wooden service board. Concept of delicious homemade food.

Vepřové plec osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky, do které jsme nakrájeli cibuli spolu s česnekem. Troubu rozehřejeme na 150 stupňů a pečeme 45 minut. Během pečení plec otáčíme a podle potřeby maso dopékáme doměkka při snížené teplotě 130 stupňů. Maso vyjmeme a necháme odstát. Mezitím v hmoždíři rozdrtíme nesolené pistácie spolu s lístky tymiánu a rozmarýnu. Na závěr do hmoždíře přidáme celý zelený pepř z nálevu, který však už nedrtíme. Maso vyjmeme a umeleme na jemno v masovém mlýnku. Polovinu směsi spolu s výpekem, vypečenou cibulí, česnekem, smetanou a koňakem rozmixujeme nahladce. Takto vymixovanou hmotu zapracujeme do zbylé pomleté ​​směsi a přidáme obsah z hmoždíře. Pokud je hmota příliš hustá, můžeme ještě před pečením zapracovat vepřové sádlo. Do připravené zapékací misky rozložíme na tence nakrájenou tyrolskou šunku a na ni položíme masovou směs. Jemně pozatláčíme, abychom v paštice neměli vzduchové bubliny. Povrch můžeme posypat rozdrcenými pistáciemi, případně dekorovat pepřem. Nádobu dáme zapéct do trouby na 20 minut při 130 stupních.

- Reklama -zeny